Skip to main content

Bedrijfsleven heeft hoge verwachtingen van Google for Jobs

40 procent van HR-managers ziet toekomst in Instagram voor werving medewerkers

Amsterdam, 12 januari 2020 – Dit jaar wordt Google for Jobs, het vacaturedashboard binnen Google, in Nederland uitgerold. HR-managers die verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van nieuw personeel hebben hier hoge verwachtingen van. 68 procent van hen ziet Google for Jobs namelijk als een goede mogelijkheid om vacatures te vullen. Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact onder 822 human resource managers. Opvallend is dat veertig procent van hen denkt dat Instagram de toekomst van personeelswerving heeft, maar dat slechts achttien procent een betaalde vacature via het kanaal heeft uitgezet.

Google for Jobs

Bedrijven zien enorm potentieel social media

Van de ondervraagden vindt een groot gedeelte (78%) LinkedIn een innovatieve manier om latent werkzoekende te bereiken, gevolgd door Facebook (64%), Instagram (61%) en Snapchat (42%). Slechts 35 procent vindt social media een minder geschikt kanaal om personeel te werven. Het overgrote deel denkt daar anders over en heeft op social media al eens betaalde vacatures uitgezet. Hierbij maken de meesten gebruik van LinkedIn (51%), gevolgd door Facebook (41%), Instagram (18%) en Snapchat (6%).

Noud Baijens, oprichter en directeur van Pro Contact: “De komst van Google for Jobs zal de recruitmentmarkt in Nederland opschudden, gezien de positieve resultaten in het buitenland. Het gros van de actief werkzoekenden start de zoektocht naar een baan namelijk via Google. Het werven via een traditioneel recruitment bureau wordt minder effectief en een laagdrempelige manier van solliciteren, goed geschreven vacatureteksten en online vindbaarheid juist nog belangrijker. Het inzetten van online recruitmentcampagnes via Facebook, Instagram en Snapchat draagt hier ook aan bij. Vooral starters, technisch- en logistiek personeel staan open voor deze nieuwe manier van werven. Zeker voor markten met krapte is het belangrijk om te werven waar de doelgroep zich meerdere malen per dag bevindt en het solliciteren zo makkelijk mogelijk te maken voor de sollicitant. Het is dan ook positief om te zien dat het bedrijfsleven deze manier van werven erkent.”

Over het onderzoek

In dit onderzoek, uitgevoerd door Panelwizard, zijn 822 Nederlanders die verantwoordelijk zijn voor human resource ondervraagd.

Over Pro Contact

Pro Contact is expert op het gebied van online recruitment. Middels online campagnes die verspreid worden via social media en Google wordt iedereen die gebruikmaakt van het internet een potentiële sollicitant. Door de moderne aanpak blijven de kosten per hire (CPH) laag en worden latent werkzoekenden eenvoudig bereikt. Naast social media campagnes staat Pro Contact haar klanten ook bij met het neerzetten van een uniek employer brand en het inrichten van werken-bij-sites, online assesments, video en 3D-fotografie. Het bedrijf focust zich op functies in de sectoren logistiek, transport, automotive, klantcontact, industrie, bouw, horeca en retail. Pro Contact heeft vestigingen in Amsterdam en Antwerpen. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en een omzet van 3 miljoen euro. Klanten van Pro Contact in Nederland zijn onder andere autodealer BMW, hotel- en restaurantketen Van der Valk en uitzendbureau Synergie.

Voor meer informatie kijk op https://www.pro-contact.nl/ of LinkedIn en Facebook.


Meer weten over Google for Jobs? Laat je gegevens achter en dan vertellen we je graag meer!

  Bekijk samen met Martijn de mogelijkheden

  Wil je ontdekken wat het RPO-model voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!

  Plan een gratis gesprek

  Opzoek naar nieuw personeel voor jouw bedrijf?

  Download onze gratis whitepaper en leer de ins en outs van recruitment. Of plan vrijblijvend een gesprek in met één van onze experts. Dan kijken we samen naar de opties.

  Lees onze whitepaper

  • Ontdek hoe je de beste kandidaten werft, ook al lijken ze onvindbaar.
  • Leer hoe je de concurrentie te slim af bent en wel kunt blijven groeien.
  • Lees hoe je recruitment voorspelbaar maakt.
  Download onze whitepaper

  Ik wil een adviesgesprek

  • Ontvang een advies op maat tijdens een gesprek van dertig minuten.
  • Op een tijdstip naar jouw voorkeur.
  • Geen verplichtingen.
  Plan een adviesgesprek

  Meer weten?

  Download de whitepaper

  Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

   Meer weten?

   Download de RPO whitepaper

   Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

    Want to know more?

    Download the whitepaper

    Fill in your details and we'll deliver our white paper straight to your mailbox in no time!