Skip to main content

Whatsapp chatbot gebruiken in je recruitmentstrategie? Recrubo bespaart Schenk zeeën van tijd.

Een succesvolle campagne die je bedrijf veel kandidaten oplevert: het is de droom van iedere recruiter. Toch kost zo’n campagne recruiters ook veel tijd, want die kandidaten moeten ze ook te pakken krijgen en opvolgen. Ook in de eerste screening gaat veel tijd zitten.

Hier komt de Whatsapp-bot van Recrubo om de hoek kijken. Met zo’n chatbot creëer je een win-winsituatie: kandidaten krijgen geautomatiseerd de belangrijkste screeningsvragen binnen een uur, via WhatsApp. Daarmee wordt al direct het kaf van het koren gescheiden en wordt er heel snel en professioneel duidelijkheid verschaft over de vacature.

De recruiters worden in hun kracht gezet door alleen in gesprek te hoeven met de geschikte kandidaten en kunnen al hun tijd en aandacht besteden aan het zo goed en snel mogelijk begeleiden van deze kandidaten door de rest van het hiring proces.

Dat is ook de ervaring van Schenk Tanktransport. Toen hun online wervingscampagne resulteerde in 70 sollicitanten voor de vacature van vrachtwagenchauffeur met ADR, waarvan er 58 ongeschikt waren of niet reageerden. Dat zijn 58 bespaarde halfuurtjes, 29 uur dus, die normaliter besteed worden aan het leggen van het eerste contact en screenen van kandidaten. “Het scheelt ons zeeën van tijd, onze recruiters kunnen hierdoor razendsnel een eerste schifting maken en hun tijd dus effectief besteden aan kwalitatief goede kandidaten”, zegt John van den Akker, HR manager bij Schenk.

De case in cijfers

70
aanmeldingen
12
geschikte kandidaten
58
ongeschikt of reageren niet
58
kandidaten x 0,5 uur = 29 uur bespaard p/m

Bekijk samen met Martijn de mogelijkheden

Wil je ontdekken wat het RPO-model voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!

Direct contact

Meer weten?

Download de whitepaper

Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

  Meer weten?

  Download de RPO whitepaper

  Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

   Want to know more?

   Download the whitepaper

   Fill in your details and we'll deliver our white paper straight to your mailbox in no time!