Skip to main content

Zó schrijven wij jouw SEO vacaturetekst

Een sterke SEO vacaturetekst is onmisbaar voor een succesvolle job marketing campagne. Daar komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Als je jouw ideale doelgroep wil aanspreken en bereiken zal je niet alleen in hun schoenen moeten staan; je zal ook de voorkeuren van Google in je achterhoofd moeten houden. Met onderstaande tips als basis schrijven wij jouw ideale SEO vacaturetekst.

1. Hoe korter, hoe beter

Vooral voor lastigere profielen, zoals die op juridisch of IT-gebied, kan het verleidelijk zijn om informatie zoals dagelijkse taken of vereisten zo uitgebreid mogelijk in de vacaturetekst te verwerken. In deze gevallen is er immers meer informatie dan bij bijvoorbeeld een vacature voor een operator of orderpicker. Toch is het belangrijk om je SEO vacaturetekst kort te houden. Want of je doelgroep nou bestaat uit timmermannen of developers; bij een te lange tekst raakt iedereen op een bepaald moment zijn of haar interesse kwijt.

2. Stap in de schoenen van de lezer

Naast de lengte en inhoud van een tekst moet ook de tone of voice van een tekst de lezer aanspreken. Als we uitgaan van je ideale doelgroep en dus ook kijken naar bijvoorbeeld het opleidingsniveau en de leeftijd, wordt het aanpassen van de taal een eitje. Als je een servicemonteur zoekt, denk dan ook als een servicemonteur! Stel je voor met welk soort woorden die monteur een bepaald begrip zelf zou omschrijven. Zijn die woorden lang en moeilijk of kort en simpel? Taal die lezers zelf zouden gebruiken, zal hen ook het meest aanspreken.

3. Maak je vacaturetekst SEO-proof

Misschien wel het belangrijkste deel van succesvolle vacaturetekst: SEO! Deze slimme technieken vormen vaak de kers op de taart, want hoe goed en passend je tekst ook geschreven is; als ‘ie niet wordt gevonden op Google, wordt ‘ie ook niet gelezen. En waar de aarde draait om de zon, draait een sterke SEO vacaturetekst om de juiste (hoeveelheid) zoekwoorden! Houd dus rekening met termen die de doelgroep in een zoekopdracht zou gebruiken, link binnen je eigen website en naar buiten toe en denk na over een alt-tekst voor de afbeeldingen die je gebruikt.

Je eigen SEO vacaturetekst? Schakel ons in

Worstel jij al een tijdje met een lastige vacature? Wij maken er graag een succesvolle SEO vacaturetekst van, die moeiteloos kandidaten aantrekt en jouw website een populaire spot op het internet maakt. Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over SEO en job marketing.

Bekijk samen met Martijn de mogelijkheden

Wil je ontdekken wat wij voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!

Plan een gratis gesprek

[addtoany]

Opzoek naar nieuw personeel voor jouw bedrijf?

Download onze gratis whitepaper en leer de ins en outs van recruitment. Of plan vrijblijvend een gesprek in met één van onze experts. Dan kijken we samen naar de opties.

Lees onze whitepaper

 • Ontdek hoe je de beste kandidaten werft, ook al lijken ze onvindbaar.
 • Leer hoe je de concurrentie te slim af bent en wel kunt blijven groeien.
 • Lees hoe je recruitment voorspelbaar maakt.
Download onze whitepaper

Ik wil een adviesgesprek

 • Ontvang een advies op maat tijdens een gesprek van dertig minuten.
 • Op een tijdstip naar jouw voorkeur.
 • Geen verplichtingen.
Plan een adviesgesprek

Meer weten?

Download de whitepaper

Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

  Meer weten?

  Download de RPO whitepaper

  Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

   Want to know more?

   Download the whitepaper

   Fill in your details and we'll deliver our white paper straight to your mailbox in no time!