Skip to main content

Klant in de spotlights: Gemeente Wijdemeren

De gemeente Wijdemeren zoekt versterking in de vorm van vaste medewerkers. Interim medewerkers zijn immers niet meer zo hard nodig, want de toekomst van de gemeente Wijdemeren is nu duidelijk: ze gaan fuseren. Maar waar en hoe vind je nieuwe teamgenoten die je op vaste basis kunnen versterken? Monique Hoogduin, teammanager HR, communicatie en juridische zaken, vertelt over de samenwerking tussen de gemeente Wijdemeren en Pro Contact.

Hoe is het tot nu toe om met ons samen te werken?

Zelf heb ik vanuit een andere gemeente al eens samengewerkt met Pro Contact. Toen liepen zowel de samenwerking als de campagne zo goed, dat ik nu ook gelijk aan Pro Contact dacht toen de burgemeester en wethouders mijn team vroegen om op zoek te gaan naar meer vaste medewerkers! Ik merk ook nu weer dat het jonge team en de no-nonsense houding zorgt voor een goede match. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet: die werkwijze is heel prettig. Daarnaast is het een goedkopere manier van personeel werven dan via werving en selectie; dan betaal je namelijk veel geld per hire, terwijl je bij Pro Contact betaalt per service. De samenwerking met Pro Contact is een goede aanvulling op de andere partners waar we mee samenwerken bij werving en selectie trajecten.

Wat nemen jullie allemaal af en wat staat er nog op de planning?

Eigenlijk het hele pakket! Een employer branding campagne, diverse job marketing campagnes, SEO vacatureteksten, fotoshoots, een werken-bij pagina en interim recruitment. We startten met één vacature, maar zoeken nu ongeveer 50 mensen. Daarnaast werkt een van jullie collega’s elke donderdag bij ons gemeentehuis. Dat is heel fijn, want zo blijven al onze leidinggevenden op een laagdrempelige manier in contact met Pro Contact.

Wat is precies het probleem waar jullie mee kampen?

Een jaar geleden was de toekomst voor de gemeente Wijdemeren nog onduidelijk. Daarom kozen we toen voor het inhuren van zzp’ers, in plaats van het aannemen van vast personeel. De toekomst is nu helder: we gaan fuseren, en het werk wat we nu doen gaat mee. Daarom willen we gewoon onze “eigen” medewerkers. Onze eigen wervingsinspanningen waren niet altijd succesvol, en ook misten we een jonge, frisse blik op recruitmentgebied. Door het searchen van Pro Contact merken we dat er ook veel latent werkzoekenden reageren. Dat zijn mensen die niet actief op zoek zijn naar nieuw werk. Er komt op deze manier dus veel meer uit dan toen we zelf de werving voor onze gemeente oppakten.

Bekijk samen met Martijn de mogelijkheden

Wil je ontdekken wat het RPO-model voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!

Direct contact

Meer weten?

Download de whitepaper

Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

  Meer weten?

  Download de RPO whitepaper

  Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

   Want to know more?

   Download the whitepaper

   Fill in your details and we'll deliver our white paper straight to your mailbox in no time!