Skip to main content

Personeel werven via LinkedIn? Neem plaats op de LinkedIn Recruiter Seat.

Personeel werven via LinkedIn? Neem plaats op de LinkedIn Recruiter Seat.

Wil je jouw zoektocht naar kandidaten versimpelen? Neem plaats op de LinkedIn Recruiter Seat! LinkedIn is niet alleen een onmisbaar platform voor werkzoekenden en bedrijven die klanten zoeken; ook recruiters kunnen niet zonder. Personeel werven via LinkedIn wordt dus steeds populairder. Het kanaal vormt dan ook een essentieel onderdeel van onze aanpak. Met LinkedIn Recruiter Seat wordt het vinden van geschikte kandidaten namelijk een stuk makkelijker, sneller en overzichtelijker. Onze interim recruiters zijn ondertussen echte experts geworden in het platform en vertellen je precies hoe zij hiermee ook jouw nieuwe collega’s kunnen scoren.

Makkelijk zoeken naar de juiste kandidaten

We starten met het aanmaken van een vacature of project: dit is als het ware een bak waar de kandidaten ingegooid worden. Maar voordat je een kandidaat vindt, moet je goed zoeken. Gelukkig biedt LinkedIn Recruiter Seat veel verschillende zoekopties, zodat je gericht kunt zoeken. Recruiters filteren o.a. op onderwijsinstelling, -niveau, afstudeerjaar en postcode. Je kunt iemand zo vaak opzoeken als nodig, en binnen de zoekopdrachten kun je verschillende opties aanvinken om zo te filteren tussen de resultaten. Zo wordt zoeken steeds efficiënter. Door deze actieve manier van zoeken is interim recruitment een goede aanvulling voor een job marketing campagne.

Boolean search

Tijdens het werven op LinkedIn zoeken recruiters, ook die bij Pro Contact, o.a. via de Boolean techniek: een gestructureerd, creatief proces waarin diverse woordencombinaties worden gebruikt om tot het profiel van een geschikte kandidaat te komen. Recruiters kiezen kernwoorden die passen bij het profiel en verbinden deze met AND, NOT of OR. Zo kunnen ze hun zoekopdracht limiteren, uitbreiden en specifieker maken. Zoeken we een assistent filiaalmanager met hbo-opleidingsniveau voor een supermarktketen in Zuid-Holland, dan kan een zoekopdracht er bijvoorbeeld zo uitzien: “Teamleider OR Hoofd Verkoop AND assistent NOT Action”. Zo is de opdracht breed genoeg en komen er meer geschikte kandidaten naar boven, en sluit je winkelketens zoals de Action uit. Daarnaast wordt er bedacht voor wie dit een leuke volgende stap zou kunnen zijn.

“Open to work”

Om werven via LinkedIn nóg wat makkelijker te maken biedt het platform de “open to work” functie: werkzoekenden kunnen aangeven dat ze openstaan voor een nieuwe baan. Ze kunnen ook specificeren welke baan ze precies zoeken. Ze kunnen dit zichtbaar maken door middel van een stempel op hun profielfoto, of kiezen om het alleen zichtbaar te maken voor recruiters. Hartstikke handig, want zo maak je onderscheid tussen kandidaten die openstaan voor een nieuwe functie en kandidaten die net dat extra zetje nodig hebben. 

Yes, de perfecte kandidaat!

We hebben een passende kandidaat gevonden! En nu? Nu slaan we het LinkedIn profiel op in het project op de LinkedIn Recruiter Seat en sturen we de kandidaat een berichtje. Dit doen we vaak via een InMail: hier kan je een langer tekstje invoeren dan bij een connectieverzoek én kandidaten reageren vaker en sneller. Daarnaast zijn InMails overzichtelijk. Je kunt bijvoorbeeld de status van de kandidaat aangeven, zoals “benaderd” of “in contact mee geweest”. In de InMail zetten we een standaard enthousiasmerend tekstje, die we persoonlijker maken met informatie uit het profiel van de kandidaat. Toch kan een ouderwets connectieverzoek ook geen kwaad, mocht je geen InMails meer over hebben. Je moet dan wel je bericht in minder woorden (max. 300) proppen.

Tijdens het werven via LinkedIn zal je de kandidatenlijst met de dag langer zien worden. Deze kandidaten, net als bepaalde zoektermen, delen we met onze klanten in de vorm van een presearch-lijst. Zo is er altijd inzicht en duidelijkheid over de hoeveelheid (geschikte) kandidaten én voorkom je dat er kandidaten dubbel worden benaderd. Dit doen we trouwens ook met kandidaten vanuit jobboards zoals Indeed en de Nationale Vacaturebank. Zo wordt veel informatie toch overzichtelijk geordend.

Laat LinkedIn ook voor jou werken

Meer weten over hoe wij personeel werven via LinkedIn? Neem contact met ons op. Wij zoeken graag voor je uit wat het beste werkt bij jouw zoektocht naar nieuwe collega’s.


Share

Laten we starten!

RPO whitepaper

Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

    Let's get started!

    RPO whitepaper

    Fill in your details and we'll deliver our white paper straight to your mailbox in no time!