Aan de rand van gemeenten of langs de snelwegen: overal schieten grote grijze 'blokkendozen' uit de grond. In de afgelopen twintig jaar verdubbelde het aantal distributiecentra en zeker de laatste jaren gaat het hard. Vrachtwagens rijden dag en nacht af en aan, de blokkendozen worden groter en bedrijven hebben meer en meer moeite met het vinden van personeel.
Distributiecentra

Volgens Noud Baijens, oprichter van Pro Contact, lukt het nog wel om medewerkers te vinden. Met zijn bedrijf ontwikkelt hij campagnes om via Facebook en Instagram aan logistiek personeel te komen. "De vraag naar personeel is enorm groot, vooral in de regio Venlo-Venray en Waalwijk Tilburg", ziet Baijens.

Via social media target Pro Contact vacatures binnen de eigen regio, maar ook in Spanje, Portugal of Polen. "Er zijn vooral veel mensen die wel een baan hebben, maar die willen overstappen bij betere voorwaarden. Dus het begint met het bieden van een hoger salaris, daarna kun je kijken naar een tekenbonus, spaarprogramma en andere secundaire voorwaarden", zegt Baijens.

Lees ook: 5 procent van de Nederlanders solliciteert via Facebook, Instagram en Snapchat

Volgens Baijens kunnen veel zij-instromers met een korte opleiding zo aan het werk. Verder kunnen vacatures ingevuld worden met mensen uit een ander land. "Dat is de oplossing om 1500 vacatures in te vullen." Dat lukt wel, zegt hij, al is het in sommige regio's vrij lastig en brengt het dan ook weer andere problemen met zich mee, zoals het vinden van huisvesting voor mensen van buiten de gemeente.


Ook een online recruitment campagne starten? Kom in contact!