Skip to main content

Alles over remote hiring: de nieuwste trend in recruitmentland

Alles over remote hiring: de nieuwste trend in recruitmentland

Remote hiring, of medewerkers op afstand werven, wordt steeds populairder. Mensen werken vaker vanuit huis of zelfs vanuit een ander land. Hoe ga je als bedrijf om met deze ontwikkelingen en hoe beïnvloedt het je organisatie? Je leest het in deze blog!

Past op afstand werken bij de functie?

We kunnen er niet omheen— bij sommige functies past het begrip “remote hiring” niet. En dan hebben we het niet alleen over kappers, monteurs en chirurgen. Want hoewel bepaalde “kantoorbanen” prima uitgevoerd kunnen worden vanuit huis of vanuit het buitenland, geldt dat lang niet voor allemaal. Denk aan creatievelingen die een real life sparsessie nodig hebben voor inspiratie. Daarnaast vinden veel collega’s vragen stellen en meetings houden makkelijker en natuurlijker op kantoor, in plaats van via Teams of Zoom. De meeste medewerkers hebben sociale prikkels ook nodig om alert te blijven. Collega’s maken voor velen het werk leuk! Gelukkig kunnen de meeste mensen goed voor zichzelf inschatten of thuiswerken, op afstand werken of op kantoor werken beter bij ze past.

Past remote werken bij mijn bedrijf?

Stel je voor: je ideale kandidaat wil volledig op afstand werken. Denk daar eerst eens goed over na! Remote hiring past niet bij ieder bedrijf. Ook op de werkvloer is sociaal contact hartstikke belangrijk. Daarnaast is de kans groter dat je iemand uit het oog verliest wanneer hij of zij nooit op kantoor aanwezig is. De ontwikkeling van medewerkers die alleen remote werken is dan ook minder makkelijk te peilen. Daarnaast kan je op kantoor beter zicht houden op hoe iemand zijn tijd nou eigenlijk besteedt, en die controle blijven we stiekem allemaal fijn vinden. Overweeg dus om een grens te trekken als het gaat over hoeveel dagen hij of zij wil thuiswerken, of start met één dag in de week op kantoor. Zodra iemand ziet hoe gezellig het bij jullie is, wil hij of zij toch nooit meer remote werken? 😉

Hoe krijg ik mijn collega’s vaker op kantoor?

Wil je grenzen trekken aan remote hiring en thuiswerken omdat je je collega’s bijna niet meer ziet? Geen zorgen, je krijgt ze zo weer op kantoor; ook zonder strenge mailtjes of vervelende gesprekken. Bedenk eens wat de reden kan zijn dat iemand zo vaak afwezig is en liever op een andere plek werkt. Is het te luidruchtig op kantoor? Wijs anderen daarop en zorg voor stilteruimtes. Denk je dat iemand niet genoeg op zijn of haar plek zit en te weinig leuke contacten heeft op kantoor? Organiseer dan uitjes en teambuildingactiviteiten. Zo kijken je collega’s er in no time weer naar uit om elkaar weer te zien! En wat dacht je van een kantoorhond? Het is eigenlijk heel logisch: hoe prettiger de (werk)plek, des te vaker medewerkers langs willen komen.

Op zoek naar collega’s?

Vind je het nog steeds te rustig op kantoor? Vergeet remote hiring—misschien mis je gewoon wat collega’s om je heen! Kom met ons in contact, dan helpen we je in je zoektocht.

Bekijk samen met Martijn de mogelijkheden

Wil je ontdekken wat het RPO-model voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!

Plan een gratis gesprek

[addtoany]

Meer weten?

Download de whitepaper

Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

  Meer weten?

  Download de RPO whitepaper

  Vul je gegevens in en ontvang de whitepaper binnen no-time in je mailbox!

   Want to know more?

   Download the whitepaper

   Fill in your details and we'll deliver our white paper straight to your mailbox in no time!